AKTA RAHSIA RASMI 1972 PDF

AKTA RAHSIA RASMI PERAKUAN UNTUK DITANDATANGANI OLEH PENJAWAT AWAM BERKENAAN DENGAN AKTA RAHSIA RASMI Adalah . Akta Rahsia Rasmi semua pindaan hingga September Akta 88 by Malaysia.; 1 edition; First published in ; Subjects: Official. Akta Rahsia Rasmi Home /; Akta Rahsia Rasmi Akta Rahsia Rasmi Email to a Friend · Be the first to review this product. Availability: In stock.

Author: Tusar Doll
Country: United Arab Emirates
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 11 August 2017
Pages: 407
PDF File Size: 7.15 Mb
ePub File Size: 3.32 Mb
ISBN: 813-9-79145-584-3
Downloads: 73323
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Samukree

Shopbop Designer Fashion Brands.

East Dane Designer Men’s Fashion. Seseorang yang melakukan apa-apa perbuatan supaya dirinya diletakkan atau mungkin diletakkan dalam kepercayaan mana-mana ejen negara asing melakukan suatu kesalahan yang boleh dihukum dengan pemenjaraan selama tempoh tidak kurang raysia satu tahun tetapi tidak melebihi lima tahun. Tajuk ringkas Tafsiran 2A.

Amazon Second Chance Pass it on, trade it in, give it a second life. Get fast, free shipping with Amazon Prime.

Akta Rahsia Rasmi 1972(Akta 88)

Penalti bagi mengintip 3. Write a customer review.

Pengelasan semula rahsia rasmi oleh Rasmo atau pegawai awam 3. Pengelasan semula rahsia rasmi oleh Menteri atau pegawai awam 2C. Akta Rahsia Rasmi Akta Learn more about Amazon Prime. AmazonGlobal Ship Orders Internationally.

  EBBINGHAUS BIOGRAFIA PDF

Discover Prime Book Box for Kids. Menambah, memotong atau meminda Jadual 2B.

Jika, bagi apa-apa maksud yang memudaratkan keselamatan atau kepentingan Malaysia, seseorang— a menghampiri, memeriksa, merentasi atau berada di sekitar atau memasuki sesuatu tempat larangan; b membuat sesuatu suratan yang dikira menjadi atau yang mungkin atau yang dimaksudkan untuk menjadi berguna secara langsung atau secara tidak langsung kepada sesuatu negara asing; c mendapatkan, mengumpul, merakamkan, menyiarkan atau menyampaikan kepada seseorang lain sesuatu perkataan kod, isyarat timbal atau kata laluan rasmi yang rahsia, atau apa-apa benda, suratan atau maklumat yang dikira menjadi atau yang mungkin atau yang dimaksudkan untuk menjadi berguna secara langsung atau secara tidak langsung kepada sesuatu negara asing, orang itu melakukan suatu kesalahan yang boleh dihukum dengan pemenjaraan seumur hidup.

Meletakkan diri dalam kepercayaan ejen negara asing 8. Perhubungan dengan ejen negara asing hendaklah menjadi keterangan mengenai berlakunya kesalahan tertentu 17A.

Create a free account Login. Would you like to tell us about a lower price?

Akta Rahsia Rasmi | Open Library

Amazon Inspire Digital Educational Resources. Amazon Music Stream millions of songs. Meletakkan diri dalam kepercayaan ejen negara asing 7B. Pembelaan yang tersedia untuk pegawai awam Pelantikan pegawai awam untuk mengelaskan suratan rasmi, dsb. ComiXology Thousands of Digital Comics. Penalti kerana membuat atau menolong membuat akuan atau pernyataan palsu bagi mendapatkan permit 5.

  GRIFFIN AND PUSTAY INTERNATIONAL BUSINESS 7TH EDITION PDF

Akta Rahsia Rasmi (Akta 88) | PDF Flipbook

Amazon Renewed Refurbished products with a warranty. Description Akta Rahsia Rasmi Akta Be the first to review this item Would you like to tell us about a lower price? Share your thoughts with other customers. I’d like to read this book on Kindle Don’t have a Kindle?

Pihak berkuasa yang berwibawa itu, jika berpuas hati bahawa ada sebab yang munasabah bagi mempercayai bahawa yang diambil atau dibuat sedemikian mengandungi perkara atau maklumat yang memudaratkan keselamatan atau kepentingan Malaysia dan berguna secara langsung atau secara tidak langsung kepada sesuatu negara asing, boleh memerintahkan supaya suratan itu dirampas atau mana-mana bahagian daripadanya dihapuskan, dipadamkan atau dikeluarkan.

Kuasa khas mahkamah untuk mengarahkan penggeledahan dan penyitaan 6. Perakuan oleh pegawai awam hendaklah menjadi keterangan yang konklusif