GEOTERMALNA ENERGIJA PDF

GEOTERMALNA ENERGIJA UPORABA -proizvodnja električne energije ( geotermalne elektrarne) – sistem daljinskega ogrevanja v. Geothermal energy – effective solutions for heating and cooling of buildings; Geotermalna energija – efikasni reshenija za greenje i ladenje na objektite. Explore Nedjeljko Manislavic’s board “Geotermalna energija” on Pinterest. | See more ideas about Sustainability, Renewable energy and Alternative energy.

Author: Nikokazahn Meziran
Country: Hungary
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 1 November 2009
Pages: 379
PDF File Size: 8.42 Mb
ePub File Size: 13.51 Mb
ISBN: 151-1-43209-961-6
Downloads: 96786
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tomi

Drugi projekti Wikimedia Commons.

Na toj dubini temperatura je stalna. Geotermalna energija u Hrvatskoj.

Prva geotermalna elektrana na svijetu u Landerellou koristila je taj princip. Imenski prostori Stranica Razgovor.

Geotermalna energija

Trenutno se koriste tri osnovna tipa geotermalnih elektrana: Geotermalne elektrane zauzimaju mali prostor za razliku od npr. Imenski prostori Stranica Razgovor. Instalirana snaga te elektrane je ,5 MW.

Ta para se koristi za direktno pokretanje turbina generatora. Dok je ranije npr.

  DYNAQUIP DE153 PDF

Geotermalna elektrana

Cjelokupna bi se geotermalna energija Zemlje tj. Geotermalna energija ima brojne prednosti pred tradicionalnim izvorima energije baziranim na fosilnim gorivima. Dobavljeno iz ” https: Kod postrojenja s kondenzacijom, para se kondenzira na izlazu iz turbine i hladi u konvencionalnim rashladnim tornjevima. Kontinenti su dio kore i u neprestanom su gibanju.

Geotermalna elektrana – Wikipedija

Ova stranica je zadnji put izmijenjena Pogledajte Uvjete uporabe za detalje. Nalazi se na Filipinimau provinciji Malitbog. Postrojenja sa suhom parom su prvi tip geotermalnih elektrana koje su postigle komercijalni status. Daljnji je postupak s parom isti kao kod konvencionalne elektrane: Porast temperature s dubinom Zemlje naziva se geotermalni gradijent. Dobavljeno iz ” https: Donald Kroeker dizajnirao je i demonstrirao rad prve komercijalne geotermalne toplinske pumpe.

geotedmalna

Nakon turbine para odlazi u kondenzatorkondenzira se, da bi se tako dobivena voda vratila natrag u geotermalni izvor. Ukupno instalirana snaga postrojenja sa suhom parom u Geotermalna energija je toplinska energija koja se stvara u Gdotermalna kori polaganim raspadanjem radioaktivnih elemenata, kemijskim reakcijama ili trenjem pri kretanju tektonskih masa.

  DESCARGAR PASAME OTRO LADRILLO PDF

Geotermalna energija by Nikola Stankovic on Prezi

Upravo prvo postrojenje instalirano Druga prednost su zalihe energije koje su nam na raspolaganju. Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije. Geotermalna energija u Hrvatskoj. Temperatura geotermalnog fluida osnovna je odrednica: Zahtijevaju samo energiju za pokretanje vodenih pumpi, a tu energiju proizvodi elektrana sama za sebe. Princip rada je jednostavan: Za pogon turbine geotermalna energija koristi paru.

Kada se razviju, ti projekti bi potencijalno mogli ostvarivati do 3.